mandag, februar 11, 2013

Farvel varme, hej til kulde

Så er vi kommet hjem fra varmen, og til hvilken fandens kulde er vi kommet hjem til. Det er lige før, jeg overvejer at tage væk tre måneder igen til næste års vinter. Men så er jeg i hvert fald tilbage til civilisationen. Ingen wifi, ingen Facebook og internet på ca 25 minutter i alt i 3 uger, men det var også helt ok når man havde alt andet spændende at se til.

Cuba var fantastisk, hvor spritius og cigar har sat de største præg -  og man skal være der selv og opleve landet på egne måder og syn, hvor man også får muligheden for at være tæt på de cubanske, hvis man vælger at bo hjemme hos dem, som vi gjorde.

Vi startede og sluttede Cuba af med Havana, byen hvor jeg ikke finder så tiltrækkende, men besøgene på en cigarfabrik og rom-fabrik var fascinerende, kørsel i lækre biler og drikke lækre daquries glemmer man ikke foreløbigt.

                        

Las Terrazas, hvor jeg fik maveforgiftning (det har jeg bestemt til at det var!) under en mindre vandretur, vandtfaldet i Soroa, taxature og kedelige madoplevelser.
Vindales, hvor naturen siges at være fantastisk, passer og man får ømme ben og balder efter 4 timers på en hest ude i nogle smukke omgivelser og får set en cigarplantage (til en stor forskel i forhold til en cigarfabrik). Pinar de Rio, hvor mødet med et par cubanske blev oplevelserigt, blev rundvist i byens steder og bar. Det var så vestcuba!Cienfuegos, hvor vi var heldige at kunne give masser af kindkys og leg med delfiner, ligge på stranden, spist en masse is hos værtsfamilien. Mærket af landets revoulation i Santa Clara, og 3 sjove og behagelige dage hos Ramonita i Triniadad, hvor vi allermest kun blev fodret med alt for meget mad, og med byens charme i stærke farver på husene og blev undervist i salsa samt besøg ved sukkermølledalen. Vi mindes også, at cubanske er så glade for gyngestole.
Det var også bedre madoplevelser hos værtsfamilierne og skøre taxachauffører, der foretrækker at køre midt på vejen. Det kaldes så centralcuba!
Cayo Coco, hvor vi fik et par dages afslapning men desværre i selskab med alt for mange turister (og kun turister!). Da vi skulle til Cayo Coco, skulle vi gennem en grænsekontrol som om vi skulle ud af Cuba. Efter 3 dage glædede vi os meget til at "komme tilbage" til Cuba igen på de ønskede vilkår og opleve cubanske maner igen. Også selv om Cayo Coco gav os en lækker strand og pool samt fri bar i mad og drikkevarer.De lange busture, nye og anderledes omgivelser, oplevet det sorte marked hvad taxa angår, vores grinflip over en skod lada, glade dans over en skide marmelade i Santiago de Cuba. Hvor vi i Baracoa kunne more os med primitive morgenmad, sjove restaurantbesøg , kom ud for en konflikt med en medarbejder på et lokalt pizzaria og været på vandretur i fascinerende natur i regneskoven og overværet hvor chokolade kommer fra og smagt masser af lækkerier i kokos og chokolade. Så kan man helt sikkert give det en fed afslutning på rejsen i østcuba!Cuba, tak for alle de gode stunder.

1 kommentar:

Maddy sagde ...

Det lyder da som en helt fantatisk, dog kunne maveonden godt være undværet!