søndag, februar 23, 2014

Fælles månedsoplevelse #1

I januar måned havde jeg og Mette årsdag, og som gave gav jeg hende fælles månedlige oplevelser sammen, hvor jeg hver måned arrangerer en eller anden fælles oplevelse for os to. Og jeg bestemmer selv hvad det bliver og nogle gange skal det være hemmeligt, nogle gange ikke. Mette skal bare sørge for at være med og være klar når jeg kommer med datoer.

I dag havde vi den første månedlige oplevelsesdag. Egentlig havde jeg planlagt en udflugt men da jeg så at der var lakrids festival samme weekend, var det slet ikke svært at lave om på min plan og straks bestilte jeg to stk. billetter til festivalen.
Vi elsker begge to lakrids og er selv begyndt at eksprimetere lidt med lakrids i mad/dessert. En billet koster 250 kr., og da jeg ville få den fulde udbytte af billetterne, måtte jeg undersøge om hvad det indeholdt at være med, og ringede dernede for at spørge ind til forskellige ting. Det viste sig at der ville blive talt meget, især i starten ved introduktion og senere ved forskellige boder. Jeg bestilte derfor også en tegnsprogstolk med.
Man får to timer og det kan højst være 150 personer med pr. tidsperiode. Over hele weekenden var der nok 10 stk. tidsperioder.


Ved en af boderne: information om chokolade, og hvordan man kan kombinere dem med lakrids
 
Lakrids pulver

Ristet rugbrød med rogn, agurk samt lakrids mayoaise

Snegle med lakrids (underligt at smage dem i stedet for kanel!) samt diverse små kager med lakridssmag som kransekage, blåbær margens, m.fl.

 Lav selv hvid chokolade med smeltet lakrids midt i kuglen, med pynt til (SUCCES)
 

Honning med lakrids. Smager faktisk okay på brød

Skumfidus med ananas, med meget lidt lakrids og chili smag
 

 
Og det var meget mere, vi kunne prøvesmage ved boderne. Forskellige slags lakrids (mildt, stærkt, mellem), forskellige slags inspiration til hvordan man bruger lakrids til f.eks. mad. Man bruger lakrids til kød, grønsager, brød, m.fl og til desserter, chokolade, marmelade og meget, meget mere. Ikke altid det smager vildt godt, men ved de fleste smagsprøver fik jeg faktisk overrasket mig selv ved at nikke og tænke, at det må jeg da prøve herhjemme også. Det er egentlig vildt at man sagtens kan lave så meget mad med lakrids.
 
Fik også smagt is, flødsboller, kylling med chili/lakrids, forskellige chokolader fra axox, lakrids øl, sirup, likør, kager, honning, fisk, svinekød, m.fl.
 
Det var en fed oplevelse - og fik åbent mere af mit lakrids-univers. Jeg er glad for at jeg havde en tolk med, for man får klart det hele med, i stedet for at bare gå rundt og gætte sig frem til hvad de indeholder eller kan bruges til.
Jeg kan anbefale et besøg hos lakrids-festivalen, men desværre var det kun denne her weekend, men de arrangerer helt bestemt en anden festival til næste år. Hvis man ikke er til lakrids, skal man absolut ikke med, da man betaler for 2 timers univers, KUN med lakrids.
 


1 kommentar:

Maddy sagde ...

ejjj hvor fedt!! sikke en god ide