fredag, september 09, 2016

Hverdagen som arbejdssøgende #1

Da min hverdag nu ser anderledes ud, i forhold til før da jeg havde fuldtidsarbejde, og det kommer til måske at fylde en smule hos mig. Derfor tænker jeg at det måske er smart at lave ugentlige opsamlinger om hvordan det går med min søgen efter nyt job - og hvordan jeg håndterer hverdagen med nye udfordringer generelt.

Tiden går satme hurtigt, må jeg sige. Jeg kan måske nu bedre forstå hvad pensionister mener, når de har travlt - til trods for at de ikke har et job at passe mere. Der er nemlig altid et eller andet. Sådan har det også været for mig siden min første dag som ledig den 1/9.

Ledig. Arbejdsløs. Arbejdssøgende. Til rådelighed. Dagpengemodtager. Eller helt 5. Jeg ved egentlig ikke hvad jeg skal definere mig selv. Hvad jeg forventer, at andre skal sige om mig. Hvad man siger nu om dage.
Selv om jeg ikke har et fuldtidsarbejde pt., har jeg stadig nogle vagter henne hos ungdomsklubben som jeg altid har haft mens jeg havde arbejdet, samt nogle få tolkningstimer. Helt ledig er jeg måske ikke. Hvad kaldes det så?  Ledig med bijobs? Det lyder lidt latterligt. Men altså, jeg har andre små jobs ved siden af - men det svarer jo ikke til et fuldtidsjob, så i princippet er jeg ledig - og derfor officielt er arbejdssøgende.
Jeg vil naturligvis gerne have et nyt job. Jeg håber at der er et job til mig snart derude, så det er bare at komme i gang.


Systemet. Dagpengesystemet. Jobcenter. Tilmelding der, dat og dit. Det er en rodebutik, vil jeg sige. Det tager tid at kigge rundt, forstå reglerne og at forsøge tilmelde de rette steder med de rette blanketter. Og ikke bare alene skal jeg rode mig ude med min A-kasse, men også jobcenter. Så skulle der også tilmeldes til Jonnet - og dermed igen skulle alle reglerne forstå og have en fornemmelse af hvordan det hele ser ud i sammenhæng.

Nu tror jeg altså, at jeg har fået fat i sammenhængen. Sådan cirka. Halvdelen måske. Det er i hvert fald en god start.
Og så er der at skulle snakke med begge steder om tolk. Jeg skal til samtale med begge steder om min situation som ledig (det skal alle ny ledige) og jeg brugte meget tid på at ringe rundt for at få fat i de rette personer og så meddele dem, at de skal bestille tolk til samtalerne. Nu ved jeg ikke om der kommer tolk til en af samtalerne. De er sværere at få fat i pr. mail, så det er en minus ved at være ude i systemet. At jeg ikke har den direkte kontakt. (og til de rette personer). Tit er det tilfældige personer, og de kan tit ikke hjælpe.

Men jeg synes at jeg har fået tiden til at gå med forskellige ting, og ikke kun fokusere på A-kassen i de sidste 9 dage. Det har blandt andet fået tiden til at gå rigtig hurtigt.

I ugens løb har jeg nået;

* at melde mig ind hos A-kassen (dagpenge) og Jobnet
* Fået 2 samtaler etableret
* Fået gjort mit køkken rent (OVERALT!)
* Været til 2 samtaler
* Gået en lang tur med en god ven
* Haft 4 vagter i ungdomsklubben
* haft en prøvetræning i bordtennis
* Haft første vikartimer hos fritidshjemmet
* Haft mange tanker omkring at være arbejdssøgende (frustrationer, glæde, irritation og inspirerende)
* blevet klippet og farvet hår så jeg er klar til efteråret og nye tider
* Udfyldt ledigerklæringsblanketten (og derefter opdage at den var udfyldt forkert, så lavede jeg en ny - og så udløste det sig til en længere korrespondance med A-kassen omkring disse).
* Været til den første del af et kursus forløb, som jeg har tilmeldt og betalt for flere måneder siden
* Drømt mig til en længere (og gratis) ophold i Mexico. Tænk jer. Strand, palmer, lækre drinks og sol. Lyder det ikke bare godt?


1 kommentar:

Kristina sagde ...

Du kan sagtens være arbejdssøgende med bijobs/små jobs ved siden af, eller fritidsjob, da det ikke er et fuldtidsjob ;-)