lørdag, december 30, 2017

Året der gik - 2017

Endnu et år er gået, og vi er allerede i gang med forberedelserne til det nye år. Jeg er igen i år i Mexico over nytåret og det giver en dejlig rolig fornemmelse med ingen planer og ikke opleve at noget skal nåes eller planlægges. 

Året 2017 har godt nok været lidt vildt på arbejdsfronten. Jeg har haft hele tiden et eller andet kørende, haft nye opgaver, nye steder at forholde mig til og reflekteret hvad jeg vil hen arbejdsmæssigt. Det har mest handlet om at jeg har nydt at have arbejde, at have noget kørende og haft nogle nye (og spændende) opgaver. Men jeg er også kommet dertil, hvor det ikke er altid sjovt at sikre sig opgaver den næste måned, tanker om jeg mon klarer mig økonomisk og at have overblik hele tiden. Det har for det meste været lærerigt og godt for mig. Jeg har egentlig bare nydt uden faste vagtplaner, faste arbejdsgivere og samme opgaver. Men det er kun fedt for en periode, og jeg tror at denne kvote næsten er brugt op. 

Men alt det andet har jeg mest kørt derudad efter nuet og hvad jeg har haft lyst til. Men det har også været præget af arbejde og de opgaver, som har krævet min tid og energi. Det er fx blevet mindre tid til det frivillige arbejde i 2017. Og jeg har også prioriteret hvordan jeg kan bruge min tid og ressourcer på det frivillige arbejde, da jeg forsat gerne vil yde frivilligt - men gerne på en plan, hvor der både er til gavn for mig og stedet, som har mig som frivillig. Det bliver bare surt, hvis det bliver til en pligt. Frivilligt arbejde skal være sjovt, lærerigt og rummeligt, og derfor vil jeg hellere skrue timerne på det, men i stedet gives det kvalitet og mere overskud fra min side. 

Jeg har også ikke altid været god til at give mere tid til at se familien og vennerne, men der har været gode stunder så det er vigtigt at sætte pris på dem, selv om det måske ikke er så tit som man ønsker det. 

Jeg afsluttede 2017 med et eventyr som jeg længe har drømt om. At tage afsted på en 3 måneders rejse igen, denne gang er det i Mellemamerika. Det er vigtigt for mig at have mulighed for at udføre rejsedrømme, da jeg tit føler mig mere fri når jeg er ude og nyde alle øjeblikke. Jeg får dejligt nye energi. 
Jeg nyder at opleve små og store oplevelser over en periode, som på denne rejse. 
Jeg lægger også vægt på at hvis man har stort lyst til noget, skal man gøre det. Det kan kun sig selv, som gør det. Andre mennesker skal ikke stilles til ansvar hvis man føler at drømmene ikke bliver til noget. Og jeg har set eller oplevet at nogen vælger at vente at udlevere deres drøm som så ikke bliver til noget fordi der er kommer noget i vejen. Det vil jeg ikke ønske for mig, så det har også handlet om i 2017 at spare så meget op samt forberedt mig til denne 3 måneders eventyr. En bedre afslutning på 2017 kan ikke ønskes bedre. Nu kan 2018 gå an - hvor jeg forsat er på eventyr. 

Ingen kommentarer: