torsdag, oktober 27, 2011

Månedens døv - september

Månedens døv er Knud Søndergaard. Jeg og Knud mødtes på Brohusgade, hvor vi tit tilbringer vores tid her på forskellige måder, og her fik jeg muligheden for at få en snak med ham om det frivillige arbejde - og om det er det samme, som for 50 år siden og nu. Vi deler b.la. vores frivillige kræfter i Idrætsforeningen DØVANIA.

Knud er kendt i døveverden, hvor han er engagereret og er tit til stede ved forskellige generalforsamlinger eller arrangementer. Knud er ikke bare kendt i Danmark, men også på internationalt plan.
Knud er oppe i alderen, men han er forsat meget frisk - og meget aktiv i det frivillige arbejde. Ved du hvornår han startede sin frivillige ´karriere´ og hvad det var? Og her fortæller han også om at hvorfor han har ydet sit frivillige arbejdet overalt, siden han startede uafbrudt til nu.
Knud fortæller også her, om hvorfor han også har gjort frivilligt arbejde på internationalt plan. Vidste du fx. at Knud har været DDLs formand?
Knud har ud fra sine store frivillige indsats modtaget adskellige priser, blandet andet som æresmedlem hos 1866, Døvania, DDL og DDI, Castbergsprisen, Ole Jørgensens Mindelegat, WFD´s 1st class medalje, Ridder af Dannebrogsordenen, CISS´ sportsguldmedajle og mange andre priser.

Af det frivillige arbejde, foreningsliv eller andet, så har Knud været rundt omkring, han har blandet været siddet i bestyrelsen eller været formand i DDL, DDI, Døvania, Døvefonden, Døvefilm, Center for Døve, DSI, Absalon, WFD, EUD og mange andre organistationer.


Ingen kommentarer: