søndag, januar 05, 2014

Nye retter # 1

Jeg har flere gange sagt og skrevet, at jeg gerne vil prøve nye retter af når der laves mad. Tidligere ville jeg lave en ny ret om ugen, og det var urealistisk, fordi det tit endte med at vi lavede de samme retter eller ikke har overskud til at kigge blade/bøger/internet igennem for at få inspiration til nye retter. Og så stod det stille i et stykke tid, især det sidste år, hvor vi fokuserede på at holde fast ved vores nye kostplan og at tabe os, og det betød også en masse kostomlægninger. Flere madvaner der skulle ud, flere nye madvaner der kunne flytte ind i vores skabe.

Nu, hvor jeg føler at det er blevet stabilt med vægttabet og jeg har nogenlunde styr på min kostplan, vil jeg derfor vende tilbage at lave nye retter til hverdagen igen, for at der sker noget nyt i vores madoplevelser. Jeg vil dog ikke gøre det fast således at det skal være en ny ret pr. uge, men forhåbentlig kan det blive cirka hver anden uge.
Jeg regner med at de fleste nye retter bliver inspireret af opskriftsbøger, som vi har herhjemme eller nogen vi kommer til at låne, samt på internettet.

Her til aften har jeg lavet risotto med kylling til. I stedet for at bruge ris til risottoen, har jeg brugt blomkål, efter en LCHF - opskrift, som jeg fandt her. Jeg fulgte ikke opskriften helt, men har brugt hele varer til selve risottoen, og så undlader jeg rejerne da Mette ikke er vild med fisk, i stedet lavede jeg kylling i ovnen.

Blomkål risotto med kylling til
 
 
Vi blev begge to tilfredse med maden, som smagte meget godt. Tror endda at den smagte bedre end risotto med ris i, som jeg tidligere har smagt.
Vi følger ikke LCHF i vores kost, men vi lader os inspirere af LCHFs opskrifter, da de fleste ser godt ud og er uden kulhydrater.
 
Kan du lide blomkål, kan jeg kun anbefale at prøve opskriften af. I kan selv vælge hvilken kød I vil have til. 

Ingen kommentarer: