søndag, august 28, 2016

Behovet for oprydning.

For nyligt læste jeg en artikel om at have behov for at forny noget i hverdagen og at 'rense luften' - at man har det godt efter en oprydning. 
Artiklen viste sig at være interessant for mig da jeg kunne genkende mig selv i artiklen. 
Det der behov for at rydde op har jeg haft de sidste mange år. Jeg har indtil nu troet at jeg er en "opryddelig" person, som godt kan lide at rydde op og at have orden i eget hjem samt andre steder (fx arbejde). Men det viser sig at det ligger mere bag selve oprydningen. 

Naturligvis kan jeg forsat lide have orden og et opryddeligt hjem, men artiklen som jeg læste (har desværre glemt navnet på artiklen) handlede mere om at bag 'facaden' at når man rydder op, har man behov for at ændre noget eller at have det godt. 
Det er sgu rigtigt. Jeg har egentlig aldrig kunnet lide at ordne praktiske ting derhjemme (rengøring, støvsugning, osv), så jeg har bare troet at jeg godt kunne lide at rydde op. Men det er mere det, at jeg har behov for at have renset "lejligheden", og tit er det igennem oprydningen. 

Jeg har det nemlig altid godt, når jeg har ordnet en eller anden oprydning. 
Det føles altid godt og fantastisk, når jeg fx. har ordnet mit tøjskab for gennemgang af tøj, sko eller lignende. Og når alt er på plads igen og jeg ser en bunke tøj/sko, som enten skal sælges eller smides ud, så er det jo det der mit behov, som jeg indser nu, handler mere om at jeg trænger til nyt tøj. At der skal ske noget nyt. Og når tøjskabet får sådan en tur, så er det jo at jeg har brug for nyt tøj og at komme i noget nyt tøj. 

Jeg har tænkt meget på den der artikel (og det irriterer mig meget at jeg ikke kan huske navnet!) - og betydningen af mit behov. 
Jeg har egentlig tit brug for lidt nyt og at der skal ske noget. Jeg har bare ikke tænkt at det sker igennem oprydning. Men det er rigtigt nok. Det er altid godt efter en oprydning, uanset hvad slags oprydning det drejer dig om. 
Jeg har også haft igennem en del mails og papirer i forbindelse med mit arbejde, da de jo skal slettes elle smides ud, fordi de ikke skal bruges efter min opsigelse. Og igennem min proces med oprydningen med disse, er det også kommet med nogen god fornemmelse inden i mig. Ligesom at det er en afslutning, en god en. At man rydder op, er nødvendigvis ikke altid "kedeligt" eller negativt men det der, som kommer efter oprydningen er godt. For mig i hvert fald. 


Ingen kommentarer: