søndag, august 21, 2016

Tiden til nye arbejds udfordringer.

Arbejde er en del af befolkningen, og det fylder meget i folks liv. 1/3 af tiden er folk på arbejde og bidrager med en masse til arbejdspladserne. 
Det gælder også for mig. Jeg har arbejdet i 8 år, siden jeg blev uddannet som pædagog, helt tilbage i sommeren 2008. 
Arbejdet har betydet meget for mig og jeg har udviklet en arbejdsidentiet. Den arbejdsidentiet har betydet, at jeg har brugt min uddannelse, fået masser af nye arbejdsmæssige erfaringer og formet mig som person indenfor arbejdsmarkedet. Siden sommeren 2008 har jeg også haft forskellige bijobs ved siden af mit arbejde som pædagog, såvel de store og de mindre. De har allesammen betydet meget, været en del af min arbejdsudvikling.

For mig har det betydet en del, at jeg har haft stor glæde af at arbejde og være stolt af mit arbejde og hvad jeg bekæftiger mig med. Sådan vil jeg have det, når jeg har et arbejde og kan snakke om mit arbejde. At være glad for ens arbejde, giver så meget energi og motivation for at gå på arbejde og komme med en masse inputs til de områder, man arbejder med/ omkring for.

Her omkring efter nytåret har det ikke været en glæde for mig at komme på arbejde, hvilket har været svært for mig, fordi jeg ellers har elsket mit arbejde og plejede at være glad når jeg skulle på arbejde. Dette har betydet at jeg har taget en beslutning, som jeg tidligere ikke havde troet at jeg ville/ eller skulle gøre. Jeg har afleveret en opsigelse til ledelsen og har min sidste arbejdsdag den 31. august. 
Siden afleveringen af opsigelsen, har jeg haft det rigtig godt, til trods for at det kommer til at betyde at jeg er uden et fast arbejde fra den første september. Tidligere ville det nok udløse en kæmpe panik i mig, men nu tager jeg overraskende nok det med ro og tager det hele som det kommer. For mig er det vigtigt at jeg trives og at jeg har det godt med de valg, jeg foretager mig. 

Lige nu handler det om at få en god afslutning på mit arbejde og at jeg stille og roligt finder ud af hvad jeg vil og skal. For jeg ved nemlig det ikke. Jeg er ved at få ideer til hvad jeg kunne lave, men de skal være realistiske, så de skal være i tænkeboksen. 

På en måde glæder jeg mig. De nye udfordringer, som venter på mig. At arbejde med nye kolleger, at få en ny arbejdsplads. At få en ny arbejdsrutine samt nye arbejdstanker- og refleksioner. 

8 år - det er hvor længe jeg har været på min allerførste arbejdsplads. Det arbejde, som gav mig en chance for at komme i ægte arbejdstøj efter uddannelsen som pædagog. Den arbejdsplads som gav mig mange spændende opgaver som jeg har været glad for. 

Men efter otte år, er det også på tide at jeg afprøver nye udfordringer af samt at få nye arbejdseefaringer. Min arbejdsrygsæk og jeg trænger til det. Ingen kommentarer: