onsdag, december 25, 2013

I barndommens tegn

Her i juledagene befinder jeg mig i Jylland, hos familien og jeg besluttede mig hjemmefra at løbeskoene skulle med, da jeg ikke ønskede at miste min træning, samt at der skulle ædes julemad. Forleden skulle jeg løbe en morgentur, fra min fars hus i Fredericia centrum og jeg anede ikke hvor jeg skulle løbe hen, da jeg ikke plejede at løbe dengang jeg boede i Snoghøj, ca 6 km fra Fredericia men kendte byen rimeligt godt. 

Far anbefalede en tur i Madsby-parken, da der er flere ruter man kan vælge imellem, så det ville jeg gøre men da jeg kom ude med løbeskoene på, regnede det og jeg nåede frem til parken men det så ikke tiltrækkende ud, og der var mange vandpyt så det havde jeg ikke lyst til, men løb i stedet da tilfældige veje der førte til steder jeg var kommet til i løbet af min barndom. 
Første stop var Ulleruphus, hvor jeg har været i praktik da jeg gik i folkeskolen. 
Andet/tredje stop var ved en venindes tidligere hus, og i nærheden lå min gamle folkeskole, Fredericiaskolen og der måtte jeg lige se. Skolen føles mindre nu, eller er jeg bare blevet stor og har oplevet større skoler. 
Det sidste sted løb jeg forbi Hannerup Kirke, der hvor jeg blev konfirmeret. I nærheden var der skolens gamle tandlægeklinik. 
At stederne ligger så fast og tydeligt i minderne, overrasker mig ikke eftersom jeg har gået i skolen 10 år, og er kommet til at gå og cykle i områderne adskillige gange, at det nærmest var naturligt at jeg netop kom til at løbe der. 

Det er i hvert fald ikke en sidste gang, jeg løber i Fredericia - så er det bare at tage skoene med hver gang jeg visiterer barndomsbyen. Og det er egentlig også rart at prøve nye ruter af, og ikke vide hvor jeg præcist skal løbe hen men bare tage det som det kommer. 

1 kommentar:

Maddy sagde ...

Ja det er lidt sjovt at gense sit tidligere liv, det liv der gjorde os til den vi er i dag ;)