mandag, januar 04, 2016

At være sund bevidst i det daglige


Det er et livsprojekt, det her. At være sund og at bevare vægten. 

Jeg er på - for 117. gang. For mig er det svært hver gang, jeg starter på en kur / livsstil / at ændre min usunde tilgang. Jeg elsker sukker, søde sager og at kunne spise alt det jeg kan lide, uden at få dårlig samvittighed. 

Min krop kan ikke tage det. Punktum. Jeg ved det. Alle ved det. Men alligevel er det utroligt svært at bare være fornuftig sundt på en god måde, hvor min krop har det godt. Jeg elsker bare alt det andet for meget. 
Hellere gode burgere end kedelig salat. Men vi ved at salat er godt. Jeg ved det. 

Nu er jeg nødt til at starte igen. På den kedelige måde. Med ugeplan, planlægning, mere indkøb og at sige mere nej til mad, der bliver serveret. Det bliver hårdt. Især fordi jeg ikke selv synes det er så sjovt eller spændende. Det er fordi min krop (og hele mit helbred, helt generelt) ikke har godt af alt mine hyggelige stunder. 

Selvfølgelig bliver der hygget, selvfølgelig bliver der sukker i min hverdag. Selvfølgelig bliver der nydt burgere. Heldigvis. Men ikke på helt samme måde. 

Jeg skal lære at kombinere med min krop med mad igen. At være kreativ med mad igen, så jeg ikke bliver træt af salat. Fordi det er nedern, altså. Jeg nægter at tro at folk kun kan lide salat. Selvfølgelig er der lækker salat, men det kræver, at man har lækre råvarer og at putte varierende råvarer i, for at det er spændende og smager godt. 
At finde frem til inspirerende opskrifter der fanger mig så jeg glemmer burgere og alt de farlige mad, der dræber min krop langsomt. 

Jeg gør det. Jeg ved det bliver godt. Om så det er dræbende, men det er også mit ansvar at det hele bliver så godt. Så både min krop og jeg bliver glad. Jeg sørger for at det ikke bliver så kedeligt. Så er det at planlægge mere. At overveje mere. At bruge flere penge. 


Jeg er på. Er I også? 
Jeg elsker inspiration og at udveksle de daglige udfordringer - så I siger bare til. 

Ingen kommentarer: