onsdag, januar 25, 2012

24 timer

På en sådan længere tur som vores er det naturligvis ikke helt problemfrit. En tur omfatter alt: Glæde, forhindringer, udfordringer, tårer, nye indtryk og mere til.
I søndags aften, da vi havde talt lidt med det danske på skype, havde vi fint berettet om vores tur og at det hele var gået fint - undtagen alle de krybdyr vi møder overalt - men de kan jo ikke undgåes og de giver egentlig ikke turen problemer.
Efter vi var færdige med skype, blev de næste 24 timer en blanding af glæde og frustrationer, men det var med til at gøre turen som det er. Det er en del af turen, at det ikke sker alting, som man forventer eller planlægger.

Altså, efter skype, regnede det helt vildt - der er nu regntid i den nordlige Queensland - og vi var i vores telt og havde ellers lagt os ned til at sove, og vi kæmpede lidt fordi tidligere på dagen havde vi ved en stor dum fejl, kommet til at lægge min madras i bilen og det var voldsomt varmt at der kom en bule på madrassen, ligesom når folk er født med pukkelrygge, sådan så madrassen ud - og den kunne ikke rettes - og det var så sket, så det var ikke det store og vi forsøgte alligevel at sove med den i teltet, på en eller anden måde, men det gik ikke så Mette ville sove på teltets gulv og jeg på hendes madras. Og straks i det øjeblik, da vi var på vej til at sove, kom der vand gennem teltet.
Mest på Mettes side (vi vidste godt at der var kommet et bittelille hul i teltet, men det var i et hjørne, at det ikke bekymrede mig), men denne gang kom vandet igennem teltet, så der må have kommet flere huller men det kan være også at teltet var noget billigt lort, vi havde købt og ikke var stærkt nok til regnetiden. Det regnede forsat, og der var mere vand i teltet at Mette besluttede sig til at sove i bilen. Jeg gad ikke så jeg blev i teltet, men så blev mit område i teltet også våd - satans - så jeg gik også ned i bilen.
Vi havde naturligvis ikke den bedste nat, men sov da for det meste, og var rimelig oppe i god tid og havde tid nok til at komme afsted til Tully og møde de andre for at være med til riverrafting.
Vi tjekkede teltet og besluttede at det skulle smides ud - det var totalt ubrugeligt og hermed sluttede vores camping desværre 4 dage før i tiden. Et telt og en madras blev smidt ud, og så pakkede vi bilen og kom afsted. Da vi var halvvejs om at nå Tully, kom vi i tanke om at vi havde glemt at tage vores badetøj og håndklæder med, da de var lagt til tørre - så vi måtte køre om og hente dem - og ja, så mistede vi tid. Vi havde ellers tid nok til at klæde os om og pakke en rygsæk til riverrafting, men det endte med at vi kom præcis, og måtte skynde os med at pakke fra bilen og løb nærmest til det sted, vi skulle møde op. Bussen, der skulle hente os, var forsinket. Typisk. Og vi kunne ikke bare gå, for hvad nu hvis bussen kom og vi ikke stod der.
Men vi blev så hentet, og kørte til Tully River.Vi måtte bede om at klæde os om til badetøj og så var vi klar til riverrafting. De næste 5 timer var pragtfulde og natten var så glemt. Riverrafting var sjov, en smule vild og smuk. Der var 5 både i alt, og vores båd havde en slags vildmand som guide, en ældre mand, med langt hår, manglende tænder og så blinker han meget når han snakker. Men han var meget flink og kender floden som sin egen lomme. Da det var færdigt, måtte vi ikke være i bussen iført våde tøj, og vi havde faktisk ikke skiftetøj med, undtagen de tshirts vi havde på i forvejen, så vi måtte sidde i bussen iført tshirt og trusser, og oven i købet gik vi også rundt i Tully by iført trusser, da vi ikke blev kørt helt frem til vores bil, men ved et backpacker hostel.

Våde tøj, der ikke kunne hænges op til tørre, fordi det regner oftest når vi er ved en campingsplads. Ingen telt. Mistet madras.
men vi tog det hele med et smil (og masser af grin!). Vi griner stadig af det hele og synes at det er vildt at man kan opleve så meget på bare 24 timer. Det har alle prøvet og flere gange.

Lige nu er vi i Cairns, den sidste stop på den østlige kyst på vores Australienstur. I morgen er det 5 uger siden, vi rejste fra København, og det er vildt hvor meget vi har oplevet de sidste 5 uger. Vi er i Cairns indtil på mandag, hvor vi så skal flyve til Darwin. Her i Carins er der så meget bedre med internetforbindelse- og adgang. Siden Sydney har vi ikke oplevet fri wifi i hostel eller campingspladser, men nu kan vi mærke at det er dejligt at vi ikke skal huske alt, hvad vi skulle gøre hver gang vi har mulighed for at have 30 minutters internet. Nu er der bare 5 dages internet, men vi skal naturligvis også ude og opleve Cairns. Vi er kommet her en dag før end planlagt, da vi kun blev i Port Douglas en nat i stedet for to dage. Det er på en måde dejligt, for så nu har vi bare 5 dage, og kan dase rundt uden at skulle nå det hele. Bilen får lov til at stå for det meste, da vi regner med at selv gå rundt i Cairns. Jeg har nok fået lidt nok af bilen, da vi har haft den 4 uger og vil gerne ud og røre mig i flere dage i træk, i stedet for bare en dag. Jeg skal fandme på mange ture i Fitness World når jeg kommer hjem! 

1 kommentar:

Maddy sagde ...

Kan lige se det for mig - i to med næsten bare numser ;) haha