søndag, januar 01, 2012

Vores anderledes og varme nytår....


Så er vi kommet godt i det nye år – og dagen i dag har bare været dejligt afslappende, hvor vi ikke lavede noget specielt. Ikke fordi vi skulle pleje tømmermænd eller spise fastfood, som den første januar typisk er for os. Vi har i stedet været på et marked og kigget på fede ting, men desværre ikke fået købt noget, da de ellers ville fylde vores tasker for meget  og så ligge på stranden og slikke sol. Det er fantastisk, at man bare kan gøre det på årets allerførste dag.

Og ikke bare det. Vi tilbragte sjovt nok også årets allersidste dag på samme strand. Da vi ankom til Coffs Harbour i går, anede vi slet ikke hvad vi skulle nytårsaften og spurgte til receptionen i vores hostel, om der var noget særligt i løbet af aftenen. Vi havde nok mere i den tanke, at hostellet måske arrangerede et eller andet. De sagde at der ville være fyrværkeri på stranden kl. 21.30 og vi troede at det bare var det – så vi lavede vores egen nytårsfest, ved at gå ud og hygge os, da vi ikke gad at være i hostellet når det var et dejligt vejr og så skulle vi jo se fyrværkeri på stranden.
Vi spiste på en indisk restuarant, for at forkæle os lidt – da vi havde spist campingsmad, sandwichs og nudler den seneste uge, og efter maden gik vi ned til stranden for at se om der skete noget – og man kan godt sige at det blev en aften, vi slet ikke forventede at det ville blive.
Fra vores forestilling om at vores hostel arrangerede en eller anden forfest, endte det med at vi var med til et rejsende tivoli, som lå tæt ved stranden og der var rigtig mange mennesker derude, mest unge, par og småbørnsfamilier. De løb rundt, prøvede ting, spiste og ja, nød deres nytårsaften. Derefter var der fyrværkeri på stranden k. 21.30, hvor alle nærmest var på stranden og nød udsigten. Ikke alle, men dem der var i tivoli eller i nærheden.

Jeg tror egentlig ikke at det er en australsk nytår – for Australien er jo et stort land, og der er mange måder at fejre nytår på, ligesom i Danmark. Men for mig er det virkelig úkendt´ at man godt kan fejre nytårsaften i et tivoli eller på en campingsplads. Det fortæller meget at jeg ikke tænker så meget over at der er varmt i andre lande, mens jeg kun oplever kolde nytårsaftner i Danmark og kun kan forestille mig at andre måske også oplever en kold nytårsaften indendørs! Men det var en fed oplevelse – også fordi vi fik set at de lokale i Coffs Harbour, ikke kun turister som man tit møder ved akkaktrationerne eller hostellerne.

Godt nytår – og ser frem til et godt år i 2012, og for mig er det allerede begyndt vildt. Vil jo ikke befinde mig i Danmark igen før den 21. Marts.

3 kommentarer:

Signe sagde ...

Virkelig fin og inspirerende blog :-)
Signe, http://downwithbirdie.blogspot.com/

Maddy sagde ...

Et godt dansk godt nytår til jer ;) Dejlig at kunne følge jer

Anonym sagde ...

Godt Nytår :-)