søndag, april 29, 2012

En kongelig affære

Jeg og Mads (samt ca. 10 andre døve som vi mødte) var inde og se "En kongelig affære" med danske undertekster - og det var rigtig dejligt at sidde i biografen og se en dansk film på lige fod som resten af befolkningen. At man ikke er udenfor, når ens kæreste, familie eller nogen anden har set en dansk film og man ikke kan komme med, fordi der ikke er danske undertekster.

Jeg er ellevild! Og oven i købet, så havde den historiske perspektiv i filmen fanget mig, at jeg nu gerne vil få fat i bogen og læse den, og evt. google for flere kongelige historier tilbage i tiden. Jeg kender nærmest kun til vores nuværende kongefamilie (og det er nær ikke så spændende!).Håber der kommer flere danske film med undertekster, så kommer jeg gerne oftere i biografen - og gerne med Mette, der er helt tosset med danske film.

3 kommentarer:

Klara sagde ...

Prøv forfatterne engelske/amerikanske (?) Philippa Gregory og danske Maria Helleberg! De skriver pænt mange bøger om de forskellige kongelige familier :)
Gregory mest om det engelske kongehuset og Helleberg det danske. :)

Anonym sagde ...

Filmen så vi også i lørdags. Når de taler fransk, bliver der ikke undertekst, men det gik vi ikke meget glip af. Det sker meget få gang i filmen. Heldigvis.

Jeg må også indrømme at min viden om kongelig familien tilbage i fortiden ligger meget lille sted. Jeg lærte en del ny om kongelig historie efter at have set denne film.

/Doug.

Christina sagde ...

Klara --> Tusind tak for fif til forskellige bøger/forfattere, skal helt sikkert tjekke dem senere.

Doug --> Har også haft en så lille viden omkring den kongelige familie tilbage i tiden, hvilket jo er ærgerligt. Kan ikke huske hvad der er blevet sagt i skolen :)