tirsdag, juni 19, 2012

Nye retter # 1

Siden jeg og Mette kom hjem fra Down Under, ville vi noget nyt til vores madplan, som vi startede ca. et års siden. Formålet med en madplan, som vi laver en gang om ugen, er at gøre vores indkøb og madlavning nemmere. Vi vil undgå at handle ind hver dag, hellere gøre det 1 - 2 gange om ugen, og så når vi skal til at lave mad, er der allerede mad i køleskabet, så vi kan bare gå i gang med madlavningen, i stedet for at diskutere hverdag over hvad vi skal spise, og derefter tage ud og handle ind, på de værste tænkelige tidspunkter.

Det nye ved madplanen er så, at en gang om ugen skal der være en ny ret, hvilket ikke har været nemt for os de sidste tre måneder. Tit sidder vi og ikke aner, hvad vi skal vælge. For at have nye retter ind på madplanen, er at vi selv får varierende mad og ikke hænge ved de samme hele tiden, selv om det er nemt og hurtigt.
Det er lykkedes os at finde på en ny ret sidste uge. Og nu vil vi derfor stramme os op igen og fremover skal vi absolut forsøge at finde på en ny ret hver uge.


spiantlasagne med skinke og gulerødder i

Vi kan godt lide lasagne, men det er jo det samme hver gang, og vi har tidligere talt om at prøve spiantlasagne og nu havde vi endelig gjort det. Det var meget nemt, og vi puttede også lidt skinke og gulerødder i. Næste gang vil jeg prøve med laks, er sikker på at det vil smage fantastisk men det kræver at Mette ikke er hjemme.

Har I nogle forslag eller tips til nye eller spændende retter, må I meget gerne sige til. Vi står tit og mangler inspiration, selv om vi har nogle gode kogebøger eller opskriftebøger.1 kommentar:

Klejs sagde ...

Kartoffelpizza! Tynd hjemmelavet pizzabund med lækre tomatsovs eller pesto på, tyndskåret kartofler, lidt olie til overfladen, meget liiiidt! Pynt med spinat og mozarella, krydret med jeres yndlingskrydderi. smager fabelous!