lørdag, august 04, 2007

KINA dag 26 - 27

Suzhou (Tongli) - Shanghai

I gaar var vi paa en halvdags udflugt til en by, Tongli, ca 18 km fra Suzhou. Vi tog til Old Town, hvor vi ville se et sex museum - hvor der vises kinas sexhistorie igennem 5.000 aar. Vi skulle betale for entre til Old Town, saa man kunne se andre ting der ogsaa, men vi var kun i museet, for vi ville hellere se lidt rundt omkring. Old Town der var ikke stort - og vi gik hurtigt rundt og endte i en butik, hvor en mand (som ogsaa var med i bussen paa vej til Tongli), og han genkendte os, saa han ville vise os nogle af hans billeder. Han er meget udvendt, sod og saa stolt af hans arbejde. Han viste os en gaestebog, hvor tursiter fra hele verden kunne skrive i, og han kunne huske at nogen fra Danmark havde besogt hans butik. God hukommelse, der! Han gav os gratis navn skrivning paa kinesisk. Meget sodt af ham.

Jeg synes at Tongli minder mere om Venedig end Suzhou. Det er meget hyggeligt at vaere der og man foler sig afslappet der. Men der var en mand som fotograferede os (eller var det kun Cat), og vi lavede lidt sjov med ham, med at han skulle betale for det ;)
Om aftenen gik vi paa shopping igen - nu naermerer tiden jo til at komme hjem, saa der skal klart handles lidt. Vi ville prove at spise paa et kinesisk restaurant, og vi bestilte suppe. Vi var ikke saa sulten, og paa billedet saa det ud til at vaere en skaal med lidt tilbehor i suppen. Men da vi fik maden, var det sgu en stor gryde - til en familie! Vi var maallos! I gryden var der krabber, og andre underlige tilbehor, og vi provede at spise lidt og smagte paa det, men saa kom tjeneren til os og forklarede at vi skulle vente, for gryden skulle opvarmes forst - ups - og det var derfor det ikke smagte godt! Men da det var faerdigt, spiste vi meget lidt, og bad om regningen hurtigt. Jeg tror, at tjeneren blev overrasket og taenkte sikkert, at vi var nogle dumme turister ;) Gryden, der saa ud til at ikke blive spist - overhovedet!

I dag tog vi videre til Shanghai. Vi skal saa vaere her i 4 dage, for vi skal hjem til Danmark. Vi har vaeret i Nanjing Road og kigget i butikker.

3 kommentarer:

Anonym sagde ...

Sådan en rejse går så hurtigt... Håber I har nydt det

Anonym sagde ...

Er en måned virkelig snart gået? Svært at tro, og I har sikkert oplevet mange ting :-)
Ses
Kram

Lizelotte sagde ...

Hav en rigtig god rejse hjem!