søndag, september 28, 2008

USA dag 27 - 32

Vi var paa besog paa Coco Cola fabrikken og det var en spaendende besog med historisk indblik paa Colas udvikling siden 1886. Vi smagte ogsaa 48 af Colas produkter i leaskedrik, blandt andet alle form for Cola, Fanta, Sprite, Jucie, Iste og vand. De fleste smagte ikke godt. Bvadr. Jeg drikker jo mest Pepsi Max og Faxe Kondi til dagligt, saa det er jo naermest mod Coca Cola.

Vi korte videre fra Atlanta til Chicago. VI havde et par dage tilovers, saa et smut til Chicao ville vi naa og vi ankom der onsdag aften. Det var ellers planlagt at vi var der til god tid, men med en dum fejl vi lavede med GPSen, endte det med en form for en kaotisk aften. Vi kom inde i nogle af Chicagos slumkvarter! Det laa i syden, og man siger, at man ikke helst skal faerdes rundt der om aftenen. Vi var heldigvis i bil og det var stadig lyst, men det var nu ikke et kont synt vi havde set. Vi ledte og ledte efter moteller og var ikke tilfredse med at alle de, vi havde fundet, saa for at gore historien kort, endte vi simpelthen i the Loop (the central of Chicago) og fandt et hostel, men de var booket op. Suk. Men de gav os en henvisning til et andet hostel i omraadet Lincoln Park, som ligger ca 5 km fra centrum i nord for Chicago. Jeg glemte naermest alt om syden, da jeg saa Chicago om aftenen. Et kont syn!
Lincoln Park, hvor vi boede i to dage, var et dejligt kvarter. Et roligt et. Det var lidt dyrt at bo der, men hellere det at betale dyrere for at vaere helt tryg og saa var det nemt at tage med metroen til inde i byen.

Vi nod vores dage i Chicago. Vi saa blandt andet Sears Tower, Water House, Buckingham Fountain (der desvaerre til min store skam var under reparation), Navy Pier - a la til Pier 39 i San Francisco. Et sted, alle modes til hygge og underholdning med shopping ogrestauranter. Vi var der om aftenen, saa vi tog et kort baadetur fra kajen (Navy Pier ligger ved Chicagos kajen over Lake Michigan) og nod en fantastisk udsigt over Chicago.
Vi var ogsaa i et stort shoppingscenter, ca 40 km fra Chicago, med 300 butikker. Men den fandt ikke rigtig i vores smag. Til gaeld smagte vi nogen laekre cheesecakes :) Uhm...

Nu befinder vi os ved Niagara Falls. Vi skal se vandfaldene i morgen. Det glaeder vi os rigtig meget. VI har taget det med ro de sidste dage, vi har ikke kort saa meget om dagen. Vi holder flere pauser. Lige nu er det mig, som korer mest. Ja, I laeste rigtigt. Christina, der ellers ikke korer, korer nu i det store USA. Jeg korer dog ikke i storebyer som Chicago, Los Angeles eller andre byer. Men korer faktisk fint (ej... faktisk mere som en farts djaevel). Der vrimler jo flere politibiler herinde i forhold til Danmark, og det irriterer mig. Jeg vil gerne kunne kore lidt med fart.

Vi har vaeret her i 4 og halvt uge, og tiden gaar bare alt alt for hurtigt. Vi har oplevet en masse. Kort meget. Vaeret igennem mange stater. Oplevet det store og smaa.
Nu skal vi ikke saa meget for vi skal til New York City. Vi skal aflevere bilen paa torsdag eller fredag, saa det bliver lige Pennsylanvia vi skal afslutte vores tur paa med bilen, hvor vi saa skal vaere i Washington DC og aflevere bilen der. Vi skal selvfolgelig ogsaa se D.C, selv om jeg har vaeret der for, men det har Mette ikke. Saa tager vi til New York City. Og er der 5-6 dage.

4 kommentarer:

Lizelotte sagde ...

Chicago!! Det er jo min gamle hjemmebane... det var der, jeg var au pair i sin tid. Gad vide om det slumkvarter I var i var Cabrini Green?

Chicago er en smuk by - nu fik jeg helt lyst til at komme tilbage :)

Anonym sagde ...

Jeg husker ikke lige om det var Gabrini Green, men det var i hvert fald i naerheden af Riverside og deromkring.

Synes ogsaa at Chicago er en fin by! Den er isaer smuk om aftenen :)

Anonym sagde ...

Glæder mig til at høre mere om turen samt se billederne :-) det lød til at I havde nået en del!
Knus

Anonym sagde ...

Så fik jeg endelig tid til at læse de sidste ture - hold da op hvor I ser meget! men det skal man jo også. Gad vide om I ikke glemmer nogle af I ting i har set, men den fart I har på ;) Godt I også nyder godt mad ind i mellem, hygge skal der også være plads til som du skriver.