søndag, december 25, 2011

Christmas in Sydney..

Så er vi velankommet i Sydney, og har i de sidste tre dage leget turister som man skal i en storby. Mange af jer har spurgt ind til, hvordan vi skal holde jul herinde, og vi havde ikke planlagt noget hjemmefra, men vi har set lidt hvad der sker her og rundt omkring.
Vi ankom meget sent til Sydney city fredag aften, den 23. december, og da vi stod af en metrostation, og for at komme til vores hostel, skete der gennem Hyde Park, og ved siden af parken var der byens største (og sikkert vigtigste kirke) St. Marys, der havde arrangeret noget lysshow om julen, med mange forskellige og flotte gifs-billeder, og det var så vores første jule-oplevelse her. Der var mange mennesker ved kirken, og der var også en udstilling af Jesus og alt Berthehem-halløjet og folk gik rundt og hyggede sig.

Vi har haft lidt jetlag, hvorfor vi de sidste to dage vågnede meget tidligt op og allerede var ude og se lidt rundt af byen tidligt om morgenen, og det var ikke vigtigt for os at fejre jul her, men det var mere sjovt for os at se hvordan de andre fejrer jul i Australien. Jeg havde set at der var marked i Haymarket, og troede at der var et julemarked, og lokkede Mette til at tage derhen, inden vi skulle til den berygtede strand ´Bondi`, som ligger ca. 7-8 km fra centrum. Markedet blev en skuffelse, idet det var en almindelig marked, som man ser i andre lande, med mange boder til billige priser på ting, man ikke får brugt, og det lå også tæt ved Chinatown, og man fik næsten kun kinesere at se. Spændende.
Det blev en herlig tur på stranden, hvor vi nød solen. Man kunne slet ikke mærke at det var den 24. december, dog gik nogen rundt med deres røde julehuer men det var også kun det.

Henne i centrum, ved gågaderne er der pyntet nogle julepynt op, men ikke det vilde som vi ser i Danmark (og Europa), man har svært ved at se / mærke at det er JUL - og det passede os også fint, men vores nysgerrighed for australsk jul blev større, vi kunne heller ikke at se at der er blevet pyntet op i almindelige huse. Dog har de alt lukket den 25. december, hvor der er juledag for dem, ligesom i USA, f.eks, og alt var lukket - dog undtagen McDonalds og kiosker, den slags. Vi tilbragte dagen ved at gå meget og langt, og se forskellige turistakkraktioner, som Operahuset, Harbour Bridge og Botanisk Have.

Sydney er nem at finde rundt i og meget af forskellige stederne er på gåafstand, og hvis man tager bus, tog eller monotrain, er det også nemt at finde rundt. Jeg husker at den første dag her, synes jeg at jeg ser så mange fra Asien, og så læste jeg om Sydney den anden dag, at byen er en multikulturel by, hvor de fleste er fra Asien og Europa. Nå, det fik jeg min forklaring. Men her er sgu mange fra Asien, både de lokale og turister.

Ingen kommentarer: