søndag, december 25, 2016

Vores jul

I lørdags havde vi også juleaften, en helt anderledes aften, i forhold til hvad det kan kaldes en dansk jul. Men denne her var sjov at opleve og anderledes. 

Vi ankom til vores hostel i Tulum om eftermiddagen den 24 december, og inden da havde vi talt om hvad det mon sker med juleaften i byen. Vi anede intet og var bare spændte, og vidste at vi måske skulle spise ud. 
Men det hostel, vi boede på, arrangerede noget jule-tamtam, således at hostellet sørger for at der bliver serveret pulled pork og kalkun, så resten kunne dukke op med et eller andet til julebordet.
Og det var ligemeget hvad man medbringer - så med en kort varsel - endte vi med at købe 3 poser Chips samt  en pose små tortillas til fællesbordet og var meget spændte på hvordan det kom til at forløbe sig. 
 Folk kom løbende med mad til bordet og efterhånden så det rigtig lækkert ud, med forskellige tilbehør til kødet. Der var salat, bulgur salat, bønner-noget, kartofle salat, ris, og meget andet. Folk tog bare af bordet, og gik rundt og spiste. Hurtigt efter kom der dessert på, som bestod af forskellige lagkager som man typisk ser i supermarkeder når man er på ferie sydpå, og så drak folk, hyggede sig og dansede lidt, og drak mere. 
Der blev sagt at folk i Mexico plejer at drikke sig fulde juleaften. Og det kan jeg godt love for at de gjorde! Værten på hostellet hældte en hel flaske (og flasken er den dobbelte af hvad vi har herhjemme) i en punch med blandede frugt. 

Det føltes ikke som en juleaften, men mere en hyggelig fælles fest. Jeg mindes ikke at det blev sagt "merry Christmas" eller nuet med jul at gøre. Vi var sammen og der blev hygger i allerhøjste grad, og det var meningen. Det var intet 'formelt'. 

Det var sjovt. Jeg ved ikke om det er en mexicansk jul. Ham, der er værten, kommer fra USA. Men der var mange mexiancere med til festen. 

Næste dag (første juledag, men juledag for dem normalt) var de fleste mexicanere ude og hygge sig med familien ude på stranden, ellers passede de fleste deres arbejde da byen ikke havde lukket - utroligt nok. I forhold til mine tidligere oplevelser med 25. december i udlandet, så holdt de åbent. Så det kunne ikke mærkes. 


Ingen kommentarer: