torsdag, februar 09, 2012

Den sidste destination i Australien

Så er vi i lufthavnen i Alice Springs og venter på at komme med flyveren mod Melbourne - og dermed vores sidste desination i vores Australienstur. Vi har været rundt omkring i 7 uger, så 5 dage i Melbourne bliver nok bare nogle afslappende dage, hvor vi går rundt og hygger os inden Fiji kalder på os.

De sidste 9 dage har været fantastiske, men også hårde. Vi har været hele tiden på, været rundt mennesker hele tiden og oplevet/set en masse samt gået en masse, at vi lige nu er mætte af mennesker og måske også en smule af at skulle opleve noget hele tiden. I går, på den sidste dag af turen, gik vores kamera kaput og vi skal lige finde ud af om den kan reddes eller ej, men derfor er der ingen billeder med i denne omgang. Vi har heldigvis også taget vores store kamera med, men den er ikke brugt på turen, så det skal vi gøre fra nu af. Her i outback, helt ude i centralt Australien er det virkelig ørkenet, at jeg selv er overrasket, selv om jeg havde læst og hørt om det, men dog blev det ligesom et aha-oplevelse, for jeg havde nok forventet at se flere mindre byer mellem Darwin og Alice Springs, der er på 1500 kms afstand. Men der er i stedet 3 - 4 meget mindre byer, hvor der sker intet og så er resten bare så ørkenet med masser af flotte sten og rødt/brunt over det hele, med træer til. Det er bestemt helt anderledes i forhold til de 5 uger, vi var i østkysten, med mange flotte strande, paradis, hvor der altid var nogle byer eller tankstationer, for en sags skyld. Derfor er jeg så glad for at vi valgte at være med på en 9 dages guidet tur, i stedet for at køre selv, og hvis vi havde gjort det, ville det nok blive vores død og vi ikke ville have fået de samme oplevelser på turen, da guiderne ved hvor vi kan få de mest fantastiske vandreture eller naturlige udsigter.
Det var så fugtigt i Darwin, at vi aldrig troede at vi kom ud af det - så faktisk hellere den voldsomme varme  i centralt Australien, i forhold til den klamme og fugtige nordlige Australien. Vi har været i det centrale Australien ca. 5 dage, og jeg synes ikke at vi har oplevet det VILDE varme vejr - som vi ellers hører om, men vi har også været heldige at det har været en smule mindre varmt end det normalt plejer at være. På denne tur har vi aldrig været ude og gå fra kl. 11 til 15, for ellers ville vi nok være ekstremt trætte af det varme vejr. Enten skulle vi starte vores vandreture fra kl. 7.30 eller efter kl. 15, og to gange har vi måttet vågne så tidligt op pga det. En gang kl. 4, bare fordi vi også skulle nå en solopgang, inden vi skulle gå rundt på den 10,6 km lange Ayers Rock, som i øvrigt var fed at gå rundt i, men selve oplevelsen var ikke det bedste på turen. Det er det, hvad jeg tit har hørt om Australien - det er jo landets stolthed, og jeg har altid vidst at når jeg kom til Australien, så skal Ayers Rock besøges - så derfor var det et naturligt sted at besøge, men en af de mest fantastiske ved denne tur, var da det regnede helt vildt da vi svømmede i et lille vandfald, eller da vi vandrede i næsten 4 timer på sølle 6 km på Kings Canyon, eller at se kænguruer hoppe i det fri, uden at se dem i en zoologisk have, og så må vi ikke glemme at vi også sov ude i det fri, under stjernerne.

Ingen kommentarer: