søndag, februar 12, 2012

En afslappende søndag

Nu har vi været i Melbourne i tre dage og har efterhånden set det meste, som vi ville, så derfor har vi haft en rolig dag, hvor der ikke skete det vilde. Vi har været en tur i St. Kilda, syd for Melbourne, en rigtig hyggelig by og der er en lille strand. Vi havde læst at der er marked om søndagen, mange forskellige steder i Melbourne og valget blev St. Kilda, da et marked i centrum kan være for meget eller forsynet med varer, vi tidligere har set ved andre markeder. Da vi så ankom til Kilda, var der ikke et søndagsmarked, men en festival der afholdes en gang årligt, og denne er en vigtig og social begivenhed, som er gratis for alle (undtagen mad, drikkelse og alle ting, man køber), og der var et par forskellige kørende cirkus, boder, live musik og stemningen var i top, og der var så mange mennesker.
Vi var der i et par timer og fik da set St. Kilda - men på andre måder, som måske havde taget det halve af Melbournes borgere med. De fleste sporvogne var popfyldte, at vi et par gange måtte vente til den næste og finde ud af alternative måder at tage ruter hjem til hotellet igen, fordi pga. festivalen er der lukket nogle af ruterne.

Vi skulle også vaske vores tøj i hotellet og da vi ikke har flere australske dollars tilbage, og vi spurgte hotellet om de kunne tage imod vores mastercard, men nej det skulle være mønter for at vaske tøj. Nåmen, så endte det med at vi besluttede os for at vente til på onsdag, når vi er i Fiji, så kan vi vaske tøj der. Vi har efterhånden 4 hele poser, der skal vaskes, men vi nægter at hæve så LIDT penge, blot kun for at vaske tøj, og i oven i købet betale for hævegebyret. Det drejer jo kun om et ekstra par dage, og vi har forsat lidt tøj tilbage. Men der er den ulempe ved denne type tur, er at man lige skal overveje hvornår man kan vaske tøj, samt huske at gemme lidt mønter til vask. I vores tilfælde så er australske vaskemaskiner så store og nemme at betjene, men de tager KUN imod mønter. Kunne Australien ikke overveje nogle moderne og nye maskiner, som kan tage imod mastercard. Det ville være lækkert!
Og jeg hader at planlægge vasketid, men det kan være nødvendigt, for at have en tidsplan tilpassende med vejret, turens ruter, tøj og det hele.


Bananbrød - som jeg godt kan lide at spise
De fåes de fleste steder i Australien

Ingen kommentarer: