mandag, maj 28, 2012

EM ´92

Kan I huske hvor I var, da danske fodboldgutter i juni 1992 vandt guldet ved EM fodbold i Sverige? Jeg læste tilfældigvis en artikel i søndagsavisen i går, at de fleste danskere kan huske hvor de befandt sig, da vi eroberede guldet. Og det kan jeg egentlig også!

Jeg var 10 år, og var iført dansk fodboldtrøje med Povlsen bagpå, selv om det faktsik var Brian Laudrup, som var mit store idol dengang. Jeg var begyndt at gå til fodbold et år før, og var helt bidt af det og netop der var jeg heldig at opleve en EM finale, hvor Danmark spillede. Jeg huskede også at Faxe og Vilfort lavede de to vigtige mål for Danmark, som gjorde at guldet var i hus. Jeg huskede at da kampen var færdig, var vi ellevild og jeg gik ude i haven og spillede bold med min lillebror. Vi blev vist inspirerede der.                 EM-guld i 1992
EM ´92 holdet


Jeg kan ikke fatte det er gået 20 år! Jeg husker de fleste spillere fra dengang og indtil år 2000.  Derefter er jeg ligesom lidt blank, og ved faktisk ikke rigtig hvem der nu spiller på holdet. Jeg håber at jeg kommer til at opleve Danmark vinde guld igen, om så det er EM eller VM. Lige om lidt har vi EM i fodbold igen, og jeg håber altid hver gang, at Danmark snupper guldet. Det ser ikke så godt nu, men det gjorde det heller ikke dengang, for 20 år siden, egentlig. Det er noget jeg først fandt ud af et par dage siden, da jeg læste en ny bog om Brian Laudrup.

At Danmark faktisk ikke skulle med til EM i 1992, men pga. et andet lands borgerkrig, endte det med at Danmark kunne komme med, kun et par uger inden EM - og så vandt de guldet.

Hvor var I egentlig, da danske gutter snuppede guldet, i 1992? Og kan I huske det?
1 kommentar:

Klejs sagde ...

Jeg var 14 år og husker det hele tydeligt. Jeg var i Leksand til NBL og vi fik lov at se semifinalen og finalen hos den svenske leders hjem. Men vi skulle være musestille, da underboen havde en syg dreng. Det var svært!

Men det vildste var at da vi kørte derfra var der et hav af danske flag ude i det svenske sommerland og en masse dytteri, hujen og råb fra andre.